Escape From Reality, VR Escape rooms in Virtual Reality (VR)

Sanctum

The story
“Je hebt een brief ontvangen van je goede vriendin Anna, die onderzoek doet naar mysterieuze verdwijningen in de nabijgelegen bossen. Ze gaat naar een verlaten klooster om meer te weten te komen. In de brief vraagt ze je om hulp voor als ze mocht verdwijnen. Na haar vertrek is er nooit meer wat van haar vernomen. Natuurlijk wil je alles te doen om haar te redden.“

Sanctum, het verhaal van Anna is slechts een van de meer dan tien escape rooms die je in het Virtuorium kunt doen. Met behulp van Virtual Reality kun je een intense ervaring beleven in het avontuur van jouw keuze. VR haalt grenzen weg. Meer dan een escape room bevind je je in een Virtueel avontuur, een “escape from reality”. In “Signal Lost” stap je een enorm ruimte station binnen. Sterker, je zult eerst een stuk door de ruimte moeten vliegen voordat je er bent. De kans om net als de rijksten der aarde ook eens een tochtje boven de aarde te maken! Je hebt echter geluk, de raket naar het heelal stijgt op midden in Leiden in Het Virtuorium, Breestraat 51. Net op tijd terug om nog even de stad te bekijken, maar dan echt.

Starten met VR Escape Rooms

Het Virtuorium heeft meer dan 10 verschillende VR escape rooms met verschillende moeilijkheid graden waardoor er voor elke leeftijd en elke interesse wel een of meerdere VR escape rooms geschikt zijn. In ons spel overzicht kun je alvast een impressie krijgen. VR Escape rooms zijn leuk om te doen en passen goed bij een bedrijfsuitje .

Dit wil je meemaken want:

- Echter dan echt
- Je maakt jouw eigen avontuur
- Scherpe prijs
- Beleef het samen

Hoe gaat het in zijn werk?

Boek je bij ons voor twee tot zes mensen een VR escape room. Grotere groepen zijn in overleg mogelijk. Ook kunnen we samenwerken met escape rooms in de buurt, neem hiervoor contact met ons op.

Tot je bij ons bent hoef je nog niets definitief te kiezen. Bekijk de filmpjes op de site ter inspiratie en voorpret. Het feestje begint natuurlijk al in Leiden zelf, een prachtige stad met haar eigen mysteries. Eenmaal aangekomen bij het Virtuorium wordt je door ons verwelkomt, hang je jas op en neem je plaats op de banken waar we je uitleggen wat er precies gaat gebeuren. Dit is een mooi moment om ook jouw definitieve keus te bepalen. Wij zullen je erbij helpen, geen keuzestress!

Na de uitleg start je eerst met een oefening zodat je in alle rust kunt leren hoe je in VR beweegt en dingen pakt. Wanneer dit is afgerond gaat het echte feest beginnen en daal je af in de wereld van jouw keuze. Hulp nodig tijdens het spelen? Wij zijn in de buurt. Loop je vast? Ook dan zijn wij er om je te helpen met een tip of actie.

Na het voltooien van de escape room kan je nog even bij de bar napraten. Er zit een drankje inbegrepen in het arrangement.

Bereikbaarheid

Zorg ervoor dat je een kwartier van te voren bij ons arriveert zodat je op tijd kunt beginnen (parkeertip: Haagweg 6, Parking Leiden , de shuttle stopt recht voor de deur).

Met het openbaar vervoer uitstappen in de Breestraat of bij het centraal station en vanaf daar lopen.

Doordat wij gevestigd zijn in hartje Leiden kun je ideaal combineren met andere activiteiten in de stad. Even lekker escapen na een dagje winkelen. Of nadat je succesvol de VR escape room hebt voltooid even lekker eten.
Suggesties:
Aperitivo | Italiaans genieten zoals jij dat wilt.
Rembrand Roast | Grote spiesen met vlees en vis van de houtskool grill.

VR Escape room met kinderen

Jungle Quest is een ideale VR escape room voor kinderen vanaf 9 jaar. Er zijn geen ingewikkelde teksten, alles is symbolen en de VR escape room volgt een duidelijk plan waardoor je goed kan concentreren op het spel. Zeker met kinderen wordt het leren samenwerken belangrijk, hier kun je als ouder goed helpen. Als variant op een kinderfeestje kan ook, maar dan in een kleine groep en vanaf een jaar of 10.

VR escaperoom ook voor gehandicapten

De meeste VR escape rooms kunnen zittend worden gedaan of zelfs in een rolstoel.

Kosten

Voor elke deelnemer betaal je 27,50. Met zijn tweetjes kun je dus de hele VR escape room afhuren voor maar 55 euro! Het Virtuorium kent geen nare annuleringsregelingen, wij willen dat je plezier hebt geen domper.

De VR Escape rooms bij Virtuorium

Veelgestelde vragen

Ja, wij hebben een aantal escape rooms die ook voor kinderen geschikt zijn.

Zeker, onze escape rooms kun je zittend doen.

Zeker niet, wij hebben genoeg VR escape rooms die een leuke uitdaging geven.

Je komt naar het Virtuorium toe. Wij geven uitleg waarna je een bril op krijgt die jou en je vrienden in een andere wereld tovert waar je jouw avontuur gaat beleven.

Ja hoor. Neem even contact op en we regelen een verlengde sessie voor je zodat je in alle rust de VR escape room kan doen.

Gemiddeld duurt een escape room 40-50 minuten. De complexere escape rooms zijn een uitdaging om in de tijd af te krijgen.

Wij zijn altijd in de buurt in het geval er iets aan de hand is of je echt helemaal vastloopt.

Wij hebben speciale arrangementen voor heel grote groepen. Neem contact op.

Een fantastische mogelijkheid om totaal te ontsnappen uit de realiteit en samen met jouw vrienden een avontuur te beleven. Van ruimteschip tot rabbithole. Van zware crimineel tot grote held. Je kunt alles zijn en met elkaar beleven en dat door middel van een VR bril.

Volg ons op Facebook

--> --> --> -->

Bekijk onze Instagram

--> --> --> -->